Animații pentru copii la Kinofest și Anim’est

sept. 22, 2017

Un film este întotdeauna o activitate distractivă pentru părinți și copii. Vă relaxați împreună, cel mic își dezvoltă empatia și învață distrându-se despre concepte noi de viață. Dacă găsirea unei animații pentru copii care să fie în același timp amuzantă, potrivită vârstei și educativă îți dă bătăi de cap, hai la festival!

Alții găsesc filmele, tu doar le alegi din program și te bucuri alături de copilul tău. Cei mici au o secțiune special creată pentru ei, în cadrul căreia rulează animații adecvate copiilor, amuzante și educative.

 

Între 22 și 24 septembrie se desfășoară Kinofest, primul festival de filme digitale din România. Aflat la a 11-a ediție, festivalul aduce pe 23 și 24 septembrie, la ora 11:00, la cinematograful Elvira Popesco, scurtmetraje pentru copii.

Preferata noastră pe lista celor 17 scurtmetraje este Lilou, o animație despre empatie și curajul de a-ți înfrunta temerile. Personajele din scurtmetrajele prezente la festival sunt: Lilou, doi băieți și luminile ce-i înconjoară, o ființă bizară numită Balthazar, o albină aventuroasă „găsită vinovată” de stup pentru miere albastră și alții care mai de care mai misterioși sau amuzanți.

Între 29 septembrie și 8 octombrie are loc Anim’est, Festivalul Internațional de Film de Animație. Secțiunea Minimest este așteptată cu nerăbdare în fiecare an deoarece aici rulează animații de lung și scurt metraj special create pentru copii.

Minimest va aduce în cinematografele Elvira Popesco și Eforie povești cu iepuri învățăcei, găini bătăușe și alte personaje curioase. Cei mici vor viziona filme despre curaj, familie și prietenie. Povestite cu umor și animate în cele mai inventive moduri, regăsim la Minimest unele dintre preferatele noastre:

Devoratorii de șosete desperecheate

O poveste bizară, care explică în sfârșit de ce întotdeauna ne lipsește câte o șosetă. Vă șoptim secretul: are legătură cu o bandă de hoțomani șosetari. Mai degrabă un fel de Robin Hood ai șosetelor, pe care onoarea îi obligă să ia întotdeauna o singură șosetă. Dar ce se întâmplă când o altă trupă de mâncători de șosete apare în oraș, iar aceasta scotocește întotdeauna după ambele șosete? Unde sunt păstrate toate șosetelor noastre pierdute? Hai la Minimest și bucurați-vă alături cei mici de aventura devoratorilor de șosete!

Vulpea cea mare și rea și alte povestiri

Un vulpoi nătăfleț se pregătește să-și facă o omletă. Dar chiar atunci din ouă ies trei pui rotunjori și pufoși care îl strigă: „Mama!?”. Își acceptă vulpoiul latura paternă? Se integrează în comunitatea cloștilor din coteț? Problemele se țin lanț. Găinile îl trag la răspundere pe vulpoi pentru că puii săi îi mușcă pe ceilalți. Puii au mustrări de conștiință că vor deveni adulți responsabili. Un lup înfometat află pe pielea lui ce mișcări de luptă știe o cloșcă. Un film amuzant, despre cum aparențele pot înșela și care ne arată că dragostea vine neașteptat.

Niko și drumul spre stele

Un tânăr ren pornește în aventura vieții sale pentru a-i ajuta pe Moș Crăciun și pe renii săi zburători. Copiii se vor distra, vor avea inima cât un purice atunci când Niko este atacat de o haită de lupi și vor învăța și ei să zboare alături de Niko, renul care îl salvează pe Moș Crăciun.

Alți prieteni pe care îi veți întâlni la Minimest sunt: elevii „conștiincioși” care învață la Școala iepurașilor cum să devină veritabili iepurași de Paște, faimoasa familie de hipopotami care pleacă într-o călătorie pe Rivieră în filmul Familia Moomins Pe Riviera și mult așteptații minioni din Despicable Me 3.

Mai avem o veste bună: copiii, elevii, studenții și pensionarii au intrarea gratuită până în ora 16:30, de luni până vineri, la toate proiecțiile Minimest. Bunici, părinți, frați și surori mai mari, haideți la film! Sigur veți găsi în programul festivalului o animație care să vă încânte.

 

Alegeți un film, așezați-vă comod în fotoliul cinematografului și bucurați-vă de filmele din această toamnă de la Kinofest și Anim’est!