Copii, reinventați poveștile! Hai la NARATIV!

sept. 26, 2017

Părinți, profesori și copii, ce spuneți de o provocare isteață și educativă? Asociația Curtea Veche a pregătit una grozavă: să descoperim în câte feluri putem citi și spune o poveste! Reușim să o desenăm, să-i compunem rime pe muzică, să o transformăm în puzzle sau în piesă de teatru?

Pe 7-8 și 14-15 octombrie, cei mici sunt așteptați la NARATIV, la festivalul de lectură pentru copii unde vor spune povești după bunul plac. Clasicul concept de club de lectură este reinventat pentru a-i atrage și a-i distra pe cei mici. Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, dar și părinții și profesorii vor participa la activități gratuite: vor redescoperi poveștile, vor învăța că lectura este antrenantă și inventivă. NARATIV aduce 100 de activități gratuite cu și despre citit: hai și tu la festival și sigur vei găsi atelierul potrivit pentru tine și cel mic.

 

Înscrie-l pe copilul tău: cum și-ar dori el să spună o poveste? Există un atelier potrivit pentru toți copiii cu vârsta între 3 și 14 ani. De exemplu, copiii cu vârstele cuprinse între 3 și 6 ani vor inventa o „Oră de povești” și vor compune „Rime și ghicitori”, iar cei mai mărișori, de la 5 la 7 ani, vor căuta și descoperi „Litere pentru prichindei”. Va fi distracție pe cinste: copiii vor asculta și vor spune povești, își vor dezvolta imaginația, vor învăța și vor prinde drag de cărți și literatură.

 

Părinți și profesori, festivalul vă invită și pe voi la distracție!

Participă la spectacol de lectură împreună cu copilul tău. Trupa de teatru NARATIV pune în scenă povestea lui Alice în țara minunilor și aventurile lui Pinocchio.

Alege o conferință cu subiect interesant. Vei împărtăși din experiența personală, vei vorbi și asculta despre importanța poveștilor în viața unui om mare. Conferințele dintre care poți alege sunt: „Lectura în familie, de la emoție la impact”, moderată de Virgil Ianțu, „Teachers’ inspiration: literacy school programs around the world”, unde va vorbi Alan Cornish și „Avem nevoie de povești pentru a crește oameni mari”, discuție deschisă alături de Gaspar Gyorgy.

Iar dacă copilul tău are 10 ani și îndrăgește boardgame-urile, faceți echipă împreună la un atelier de Bookopoly!

Înscrie-te la festival: redescoperă poveștile preferate și amintește-ți de ce cititul este important în viața ta și a copilului tău!

 

Hai la NARATIV pe 7, 8, 14 și 15 octombrie, la Colegiul Național „Cantemir Vodă” din București. Festivalul de lectură îi așteaptă pe toți: copii mai mici sau mărișori, părinți sau profesori. Iubitori de cărți sau proaspăt descoperitori de povești. Participi, te distrezi la activități cu și despre citit și descoperi moduri noi de a spune povești: în rime, pe muzică, colorate și transformate în benzi desenate sau transpuse în scene de teatru! Tu în câte moduri știi a spune o poveste?