Copii, spuneți DO RE MI!

Cele mai frumoase și săltărețe amintiri sunt pe muzică. La auzul melodiei preferate, toți copiii sar în sus de bucurie, dansează, țopăie, cântă și fac piruete. Văzându-l pe cel mic așa fericit, i te alături și cântați împreună.

Veniți de la grădinița în pași de dans, bucuroși că mergeți acasă. Dimineața, când e somnoros și morocănos, ascultați puțină muzică clasică pentru a-l trezi. Duminica sau în zilele de sărbătoare cântatul e nelipsit. De fapt, cu puțină muzică, în fiecare zi e sărbătoare.

Cum ne ajută puțină muzică

Ne face plăcere să cântăm, să fredonăm și să exersăm cu instrumente muzicale deoarece muzica ne schimbă din interior. Mai exact, ea acționează asupra chimiei organismului. În funcție de ritm și de genul muzical, corpul uman mărește sau micșorează secreția anumitor substanțe chimice la nivelul creierului. De exemplu, muzica dată la un volum ridicat, cu un ritm mai accentuat este de preferat la volan, în timpul unei călătorii prelungite deoarece stimulează secreția de adrenalină, care ține organismul treaz. Din contră, în cazul unei insomnii, muzica clasică micșorează secreția noradrenalinei, hormon responsabil cu reacțiile umane în caz de pericol, care are cele mai mici valori în timpul somnului.

Cum ne împăcăm cu un cântec

Cântatul împreună cu alte persoane ajută la eliberarea oxitocinei, hormonul afecțiunii, care crește încrederea și scade stresul, anxietate, dar și a endorfinelor, substanțe cu rol de analgezic, care ameliorează durerile de orice fel. De aceea, dacă ești stresat, dacă nu reușești să te înțelegi cu copilul tău, dacă nu reușești să atingi conexiunea dintre voi, încearcă un mic cântecel. Inventează pe loc, pe un ritm cunoscut vouă. E o metodă amuzantă pentru a va reconecta și pentru a întări încrederea dintre voi.

Facem turul lumii

Cântatul, fie la un instrument, a cappélla sau în cor, are și beneficii fiziologice, la nivelul creierului: ne face mai fericiți și mai sociabili. Pentru copii, muzica este un mod prin care ei pot experimenta lumea din jur, prin care pot învăța. Rimele pentru copii despre natură, animale și oameni îi dezvoltă celui mic inteligența emoțională, sistemul nervos și capacitatea de a socializa. Un copil care cântă nestingherit, pentru bucuria muzicii, este un copil sănătos. Iar diversitatea muzicii, a ritmurilor, a tradițiilor muzicale și a instrumentelor de cântat îl poartă pe cel mic într-un veritabil tur al lumii.

Distracție pe muzică

Pentru amuzamentul întregii familii, pentru creșterea unui copil sănătos și cu poftă de viață, vă propunem aplicația Cântece pentru copii. Am adunat aici ritmuri vesele și rime potrivite pentru copii și le-am împărțit în patru categorii: colinde, melodii de primăvară, versuri pentru mama și cele mai îndrăgite cântece de la grădiniță.

Ascultați acum muzica preferată a copilului fără să vă faceți griji de reclame sau de cântece cu cuvinte neadecvate. Descărcați aplicația  pentru o distracție cu ritm și rime. Porniți prima melodie care vă face cu ochiul, bucurați-vă că vine primăvară sau pregătiți-vă să mergeți cu sania la derdeluș. Dansați împreună, învârtiți-vă în cerc până amețiți. Muzica are beneficii atât pentru copil, cât și pentru părinți: bucurați-vă de o colecție de cântece potrivite pentru toate momentele. Atunci când e muzică, fiecare zi este o sărbătoare!

Spor la cântat și la dansat!