Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii

oct. 6, 2017

De la an la an, într-o săptămână din octombrie, Harapi-Albi, Cenușărese, o Rățușcă mai urâțică, dar care scrie conștiincios în jurnal, Oamenii-Pinguin, Purcelul lui Creangă, o Poveste care a fost pătrată și una cu susul în jos și multe alte personaje misterioase sau amuzante se întrunesc pe scenele de teatru.

 

Povești interpretate de artiști din Belgia, Italia, Austria, România și alte cinci țări se adună în fața unui public de vârste mici, dar de curiozități mari, care va hotărî care este cea mai îndrăgită piesă de teatru din acest an.  

În perioada 7-14 octombrie, a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii reunește în București 40 de reprezentații pentru copii cu vârstele între 6 luni și 12 ani. Piesele sunt aduse pe scenă de trupe de teatru din 9 țări partenere și sunt de o varietate uimitoare: de la povești clasice, precum „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, la povești cu autori români „Povestea Porcului” și unele inspirate din literatura țărilor partenere „Fro”-Suedia sau „Baloane jucăușe”-Rusia.

 

Copiii sunt așteptați în această săptămână cu mult drag de actorii și artiștii români și străini, pentru a privi și a participa la piese de teatru cunoscute sau noi-nouțe, dar cu toatele inedite.

Festivalul, numit și FISC, se desfășoară în mai multe teatre și centre culturale din București: Sala mică a Teatrului Ion Creagă, Teatrul de Comedie, cu Sala Nouă și Sala Studio, Opera Comică pentru copii, Teatrul Excelsior, Centrul Național al Dansului București și Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

 

Mai mult, festivalul propune și ateliere pentru copii și laboratoare pentru părinți. Aici cei mici se vor apropia de arta teatrală, vor fi la rândul lor actori și se vor bucura de frumusețea poveștilor, iar adulții vor discuta într-un mediu relaxat. 

 

Alegeți sala unde cel mic se simte cel mai comod și haideți la teatru. Aici găsiți calendarul evenimentului și o listă a pieselor participante. Biletele pot fi achiziționate cu 30-35 de minute înainte de începerea spectacolului, la sălile gazdă.

Există un spectacol pentru orice vârstă, așa că veniți cu cei mici la teatru la un festival internațional al artiștilor, actorilor și poveștilor.

 

Nu ajungi la teatru? Din fericire, poveștile sunt accesibile pe mai multe căi, deoarece scopul lor este să ajungă să fie citite și povestite de toți copiii. De aceea, aplicația Kidsopia „Povești pentru copii” cuprinde 35 de povestiri, spuse și scrise cu mult drag, cu grafică veselă, jocuri de colorat și puzzle-uri de rezolvat. Ea a fost creată pentru a împărtăși cu cei mici frumusețea poveștilor, dar și pentru a-i ghida spre descoperirea lecturii: textul apare pe ecran pe măsură ce povestitorul vorbește, îndrumându-l pe cel mic spre învățarea și înțelegerea textului. La teatru sau în aplicațiile Kidsopia, copiii se bucură de frumusețea poveștilor transpuse cât mai aproape de ei!

Descărcați aplicația! Spor la citit și povestit!