Teatru, film, roboți și dinozauri la „Nocturna bibliotecilor”

sept. 25, 2017

Anul acesta, pe 29 septembrie, bibliotecile fac noapte albă. Pentru că un astfel de eveniment trebuie sărbătorit alături de copii mari și mici, Biblioteca Națională din București îi învită pe toți iubitorii de cărți, povești, muzică, teatru și aventuri să participe la ateliere și spectacole. Haideți la bibliotecă numaidecât: intrarea la toate evenimentele este liberă, dar pentru unele dintre ele este necesară o rezervare cu câteva zile înainte.

 

Pian pentru bebeluși

De la ora 10, în sala Scriptorium, cei foarte mici și mititei sunt invitați la un concert de muzică clasică. Copiii care au cel mult 18 luni vor audia, în cadrul evenimentului „Pian pentru bebeluși”, piese semnate de Ludovico Einaudi și vor putea atinge clapele pianului după încheierea audiției. Evenimentul îi încurajează pe părinți și pe bebeluși să se bucure de muzica clasică, să experimenteze senzorial muzica și să interacționeze direct cu pianul.

 

Exploratorii de fosile pleacă pe munte

O tabără de munte veritabilă se instalează în holul Ludotecii. Corturile se ridică, se aprind lanternele și copiii pornesc în căutarea dinozaurilor. De la ora 17, în holul Ludotecii, aventurierii NoGravity Club adună toți exploratorii de fosile și îndrăzneții care visează să meargă pe munte la două ateliere: de paleontologie și de educație montană. Copiii mai mari de 6 ani vor descoperi viața dinozaurilor, mamuților și a monștrilor marini. Vor învăța cum se formează fosilele și ce s-a întâmplat în epoca de gheață. De asemenea, vor afla despre ce ai nevoie să pui în rucsac dimineața înainte să pleci în drumeție și cum să fii întotdeauna în siguranță pe munte. Înscrie-l pe cel mic la atelierul preferat aici pentru a descoperi fosile și aici pentru educație montană și dați start aventurilor!

 

Teatru de păpuși, în nisip

În Ludotecă, de la ora 10, copiii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani se vor bucura de piesa de teatru „Pe nisip”, vor descoperi povești despre forme și diverse lucruri pe care le găsești în nisip. Spectacolul este interactiv, copiii participă la dezvoltarea poveștii, învață despre forme diferite și își dezvoltă creativitatea.

Iar de la ora 12, copiii se pot distra pe seama unui Lup buclucaș, care a încurcat poveștile, a uitat ce să zică și are nevoie de ajutorul copiilor pentru a reuși în aventura sa.

 

Harry Potter se apucă de robotică și de căutăt comori

În Sala de Lectură pentru Copii și Tineret, la ora 18:15, copiii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani sunt îndrumați să construiască și să programeze propriul robot. Jucându-se, ei asamblează și montează componente, construiesc programul robotului astfel construit și învață practic despre robotică. Înscrie-l aici pe copilul tău și distrați-vă împreună cu robotul creat de el.

Tot aici, la ora 19:30, cei mici vor vizita lumea magică a lui Harry Potter. După vizionarea filmului, vor porni într-o căutare de comori numită „Micul Detectiv”: urmând indiciile lăsate în sală, printre filele de carte, ei vor descoperi o expoziție cu volumele autoarei J.K.Rowling.

Multe alte spectacole și evenimente culturale, îi așteaptă pe copii la Biblioteca Națională, dar și la Biblioteca Metropolitană. Câteva activități atrăgătoare aici pentru copii sunt: pictura cu lumină, evadarea dintr-un mini escape room literar și luminarea grădinii cu abajururi de felinar personalizate la mini-atelier. Alegeți o activitate pe placul celui mic, potrivită cu vârsta sa și veniți să vă distrați la „Nocturna bibliotecilor”.