Plaja, teren de joacă pentru cei mici

Pentru cei mai mulți dintre noi este aproape imposibil să nu asociem ideea de vacanță cu mersul la mare. Și noi, părinții, dar mai ales cei mici, așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm de mare și de soare.

Dacă micuții ştiu să înoate şi nu le este frică de apă, atunci se ştie deja ce se va întâmpla: nu vor mai ieşi din apă. Dacă însă nu ştiu să înoate şi apa nu le place prea mult, atunci trebuie să le găsim o ocupaţie. Să cărăm multe jucării pe plajă nu este o idee bună pentru spatele nostru.

De aceea, vă propunem câteva jocuri potrivite pentru toate vârstele, care vă vor ajuta să petreceți clipe minunate la plajă.

Jocurile pe plajă reprezintă cea mai simplă metodă prin care menținem copilul ocupat în timpul vacanței la mare, dar îl ajutăm să se și distreze ori să-și dezvolte anumite abilități. În plus, jocurile pe plajă reprezintă principala sursă de distracție pentru cel mic, care nu se lasă până nu descoperă tot ce se poate face cu nisipul și cu apa mării.

Vânătoare de comori
O idee de joc simpatic este să organizați o vânătoare de comori, chiar pe plajă. Alegeți câteva pietre sau scoici mai deosebite și arătați-le copilului. Apoi, trasați un perimetru pe suprafața nisipului. Ascundeți „comorile” în nisip, cât cel mic privește în altă parte, finisați bine suprafața și creați urme false în alte părți decât unde ați îngropat pietrele sau scoicile, pentru a-l induce în eroare. Apoi, lăsați-l să înceapă căutarea comorilor.

Castele de nisip
Niciun copil nu ar trebui să rateze șansa de a crea un castel din nisip atunci când se află pe plajă. Este una dintre cele mai distractive activități pe litoral. Nu doar construirea unui castel îl ține ocupat, dar se va distra încercând să îi creeze tot soiul de drumuri, grădini sau ferestre din scoici.

Sculpturi în nisip

Din ansamblul de jucării pentru plajă nu au voie să lipsească formele de nisip, cu care copilul poate crea tot soiul de figurine, cifre și litere în nisip. Este una dintre cele mai simple metode prin care îl poți ține ocupat pe cel mic, fără a se plictisi.

Coliere și brățări din scoici

De ce să cumperi suvenire pentru cei de acasă, când pot fi create de copilul tău, chiar pe plajă? Mergeți la plimbare pe malul mării, culegeți împreună cu cel mic cele mai frumoase scoici și arată-i cum să creeze coliere sau brățări prin atașarea scoicilor pe ață sau guta de la undiță sau lansetă. Realizarea acestora poate fi un joc distractiv pentru cel mic, care se va distra copios modelând astfel de „bijuterii” pentru cei de acasă.

Frisbee este o jucărie perfectă pentru plajă, unde vântul și briza mării contribuie din plin la orientarea și direcționarea dispozitivului de plastic în cele mai neașteptate locuri. Cu această ocazie, copilul se distrează, dar face în același timp și mișcare fizică, importantă pentru sănătatea lui.

Un joc pe care nu îl vezi organizat mereu pe plajă și pe care foarte puțini părinți se gândesc să îl pună în practică pentru cei mici: mini-golf pe nisip. Stabilește un perimetru în care să se desfășoare jocul. Cumpăra o minge mică, de ping-pong sau de golf, dacă găsești, fă găuri din loc în loc în nisip și folosește-te de paletele de ping-pong pentru a trimite mingea în găuri.

Voleiul este o activitate foarte populară la plajă. Este un joc de sezon, pe care copiii îl adoră, întrucât implică o minge și multă mișcare. Ademenește copilul la un joc distractiv de volei, dar nu uita să ții scorul. Stabilește și un premiu pentru câștigător: o înghețată. Atunci când are o miză, jocul e mai distractiv pentru cel mic.

Plaja este un mediu propice pentru a ridica un zmeu, întrucât bate tot timpul briza mării. Însă, înainte ca micuțul să ridice zmeul, provoacă-l să îl creeze manual, punându-i la dispoziție tot soiul de ustensile – hârtii, bucăți de lemn, carton, panglici, lipici. Oferă-i o mână de ajutor acolo unde se împotmolește și apoi, distrați-vă ridicându-l în aer, pe plajă.

Așadar, plaja, marea și nisipul pot reprezenta un teren nesfârșit de joacă. Profitați de zilele însorite de vacanță pentru a vă distra cu cei mici pe malul mării. Sursă foto: pxhere.com