Bobocii si cifrele

Jocul are trei niveluri, fiecare din ele oferindu-i un mod amuzant de a învăţa cum arată şi cum se numesc cifrele cât şi ordinea numerelor de la 1 la 10.
Avantaj educaţional
Copilul învaţă şi exersează ordinea primelor 10 cifre.
Practici de sprijin
Organizaţi copiii în grupuri mici şi solicitaţi să vă spună câţi copii sunt în grup. Puneţi-i să grupeze jucăriile câte două sau câte trei pentru un anumit joc.
Numiţi numerele în toate activităţile cotidiene şi faceţi-le prezente şi prin suport scris în mediul copilului.
Implicaţi copiii în pregătirea gustării sau a mesei de prânz. Utilizaţi numele şi numeraţia: câţi copii sunt prezenţi, câte scaune, câte farfurii, câte coșuri cu pâine etc.
Încurajaţi utilizarea de numere în jocurile simbolice: la magazin – inventarul produselor, la farmacie – numărul pastilelor, etc.
Propuneţi-le copiilor să realizeze cărticele, felicitări în care să utilizeze numere (vârsta sărbătoritului, a personajelor, număr de prieteni etc.). Încurajaţi copiii să scrie vârsta lor, vârsta părinților, numărul străzii pe care locuiesc, numărul de apartamente etc.
Oferiți oportunităţi copiilor în activităţi cotidiene să numere: obiecte, persoane, simboluri, forme etc.
Implicaţi copii în jocuri simbolice care necesită estimări de cantităţi („De-a bucătarul”, „De-a vânzătorul” etc.).
Propuneţi-le copiilor activităţi în cadrul cărora să poată grupa pe diverse categorii de obiecte, după diverse criterii şi să descrie categoriile identificate („Sunt mai multe păpuşi cu ochi albaştri decât cu ochi negri?”, „Remorca are la fel de multe roţi ca şi camionul?” etc.).
Realizaţi calendarul zilelor de naştere ale copiilor şi stabiliţi în fiecare lună în ce ordine îşi vor sărbători zilele.
Oferiţi oportunitatea de a-şi alege un obiect dintr-un şir de obiecte, numindu-i ordinea.
Părerile utilizatorilor



















