Toamna aceasta numărăm oițe

Vine toamna, așa că oițele din aplicația Kidsopia 123 Numere și Oi se pregătesc să părăsească dealurile cu iarbă delicioasă înainte ca frigul să le prindă din urmă. Dar pentru că nu vor să parcurgă un drum lung și obositor și-au construit o catapultă care să le propulseze direct la stână.

Construiți acasă, cu banda adezivă de hârtie lipită pe podea, un labirint. Trasați un pătrat mai mare cu pătrate mai mici în interior. Stabiliți un drum, pe laturile pătratelor, pe care să-l urmărească cu oița. Urcați oița într-o mașinuță sau stabiliți că o însoțește jucăria preferată. Scrieți în colțurile pătratelor, pe banda adezivă, numere în ordine crescătoare. În colțurile rămase scrieți numere aleatorii, pentru a spori gradul de dificultate al jocului. Indicați zona de start, la un capăt la pătratului. Pentru un nivel mai avansat, așezați primul număr în interiorul labirintului. Numerele pot fi consecutive sau din 2 în 2, din 5 în 5, din 10 în 10, în funcție de ordonarea numerelor pe care doriți să o exersați.

Acest joc se poate juca și afară, pe aleile parcului.  Desenați cu creta pe asfalt un pătrat mare, în care să încapă 25 de pătrățele mai mici. Hotărâți care este prima pătrățică de unde va porni copilul și unde se va termina. Scrieți în pătrățele numerele de la 1 la 25, formând un drum de la pornire la sosire. În căsuțele din jur scrieți numere aleatorii, pentru a spori gradul de dificultate al jocului. Aveți acum un labirint pe care copilul îl va străbate numărând, de pe o căsuță pe alta, cu misiunea de a reîntoarce oița la stână.

Dacă afară plouă sau nu aveți banda adezivă, iar cel mic îndrăgește astfel de jocuri, nu-i nimic. Puteți propulsa oița la ea acasă, în lumea Kidsopia. Aplicația 123 Numere și Oi este special concepută pentru a introduce copilul într-o lume de basm, cu oi jucăușe și cărora le place mult să numere. Cel mic va învăța cum se citesc și se scriu numerele, cum să le ordoneze pentru a putea catapulta oițele exact ca în jocurile de acasă sau din parc.

Descărcați aplicația și spor la joacă!