Unde mergem când fugim de acasă

sept. 19, 2017

În luna septembrie, Festivalul „George Enescu” aduce un proiect interactiv, cu câteva evenimente care îi vor încânta pe cei mici. Bucureștiul Creativ, căci așa se numește, este alcătuit din mai multe evenimente interesante, dintre care le amintim aici pe cele mai potrivite pentru copii: instalația Orchestra de Sticlă și Strada Copiilor.

Orchestra de Sticlă este o instalație interactivă pe care o găsim în fața Sălii Palatului până pe 24 septembrie. 30 de orchestre realizate din sticlă sunt poziționate ca pe scenă și pregătite să cânte. La pupitrul din fața lor, cel mic va deveni dirijor. Datorită instalației kinekt care însoțește această expoziție, mișcările celui mic se vor transforma în muzică.

Strada Copiilor se va situa toamna aceasta în apropierea statuii ecvestre a Regelui Carol I. Un întreg festival are loc aici, cu o Rampă de Jazz și Poezie, cu recitaluri de muzică, edituri și librării, cu concerte, proiecții de film și scene de teatru în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Copiii vor avea și ei un loc al lor, cu ateliere de pictură, desen, modelaj și expoziții, pentru a se distra și a se bucura de un București Creativ împreună cu părinții lor. Vor participa la ateliere de dezbatere, își vor exprima latura creativă și vor lua parte la cultura festivalului Enescu.

Un loc ideal pentru a exersa cunoștințele științifice, pentru a învăța despre natură și fenomenele ei este Casa Experimentelor. Aici găsim experimente interactive, care încurajează jocul și descoperirea prin atingerea, rotirea și apăsarea experimentelor. Copiii se vor bucura să experimenteze singuri, vor fi îndrumați pe alocuri, dar în cea mai mare parte a timpului vor învăța instinctual, jucându-se, despre lumea în care trăim.

Un „muzeu” în care te poți juca cu exponatele, acest centru științific îi așteaptă pe copiii mai mari de trei ani pentru a vedea jocuri de oglinzi, umbre colorate, tablouri mișcătoarea, pentru a flutura din bagheta magică, pentru a-și îngheța umbra. Cei mici vor putea da mâna cu ei înșiși printr-o oglindă, vor desena sunete, vor cânta la pian cu picioarele și îți vor putea privi propriile vene sub o lumină specială. Se vor distra, vor învăța despre concepte științifice pe care le vor întâlni din nou la școală și le vor aplica aici în joacă, într-un mod practic și interactiv.  

Fiecare copil își dorește cel puțin o dată în viață să vadă cerul mai de aproape. O vizită la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” îi va îndeplini acestă dorință și îl va surprinde pe cel mic.

Aici ei vor urmări Luna și planetele din sistemul nostru solar, roiuri stelare, nebuloase și stele duble. De pe platformele observatorului vor fi îndrumați pentru a descoperi cu ochiul liber Steaua Polară și constelații ușor de recunoscut, precum Carul Mare și Carul Mic. Vor urca pe scara melcată până în cupola cea mare, de unde vor urmări Luna, blocurile de nori, stelele și planetele ce roiesc în jurul Pământului. Pentru a vă asigura că obiectele cerești se pot vedea clar, verificați ora la care se pot face observații de pe site-ul observatorului. Pentru această perioadă este de preferat să vizitați observatorul începând cu ora 20:00, să alegeți o seară senină și să evitați nopțile cu lună plină dacă doriți să vedeți mările și munții Lunii.

Oferă o șansă orașului pentru a îmbogăți aria de cunoașterea a copilul tău. Va învăța într-un mod distractiv despre lumea din jur și despre el însuși, va compune propria lui muzică, va observa stelele de aproape sau va face experimente asemeni unui adevărat cercetător. Alegeți împreună un loc și dați start distracției!