Ziua Copilului: Să ne distrăm împreună cu cei mici

Copiii așteaptă data de 1 iunie cu sufletul la gură și se bucură din plin de atenția pe care o primesc.

Ziua Copilului este un bun prilej și pentru noi, părinții, de a ne reîntoarce la copilărie și de a o retrăi prin ochii celor mici. Indiferent de vârstă, ne putem simți copii, lăsând deoparte grijile de zi cu zi.

Așadar, de ziua lor putem petrece timp de calitate cu cei mici și le putem fi cu adevărat parteneri de joacă!

Ce putem face de 1 iunie?

Răscolim internetul și alegem evenimente care sunt pe placul celor mici. Putem merge la cinema, la teatru, la zoo, în parc cu bicicleta, putem merge cu barca sau ne putem aventura într-un escape room. Orice activitate pe care o facem împreună cu cei mici e binevenită și ne va face să avem o legătură și mai puternică.

Activități în aer liber pentru copii

Copiii iubesc mișcarea și activitățile în aer liber. De aceea, de ziua lor, în majoritatea parcurilor din țară au loc evenimente special create pentru prichindei. Dacă sunteți din București sau plănuiți să ajungeți în capitală de 1 iunie, veți găsi destule evenimente pentru cei mici. În Parcul Alexandru Ioan Cuza are loc 1uniFEST cu activități pentru întreaga familie, jocuri și concursuri. Aflat la a cincea ediție, Festivalul Opera Copiilor sărbătorește 1 iunie organizând numeroase activități pentru cei mici: povești citite de vedete, spectacole, workshop-uri de pictură și desen, vânătoare de comori sau water fight.

În apropierea capitalei, la Clinceni are loc un spectacol aerian dedicat copiilor. La Mogoșoaia, cu ocazia zilei de 1 iunie, în cantonamentul echipei naționale de fotbal va fi organizat un eveniment special pentru copii. Aceștia sunt invitați alături de tricolori, iar la finalul ședinței de pregătire vor avea posibilitatea să facă fotografii cu favoriții lor. De ziua copiilor, majoritatea muzeelor din România își deschid porțile pentru cei mici și organizează evenimente dedicate lor. Educative și recreative, vizitele la muzeu sunt o oportunitate excelentă pentru cei mici să intre în contact cu cultura.

Evenimente private pentru cei mici și prietenii lor

Totuși, dacă cei mici nu sunt interesați de astfel de evenimente, există o mulțime de activități pe care le putem organiza acasă sau într-un loc mai intim, unde micuții se pot bucura de ziua copilului alături de familie și prieteni. Nu e deloc greu să punem la cale o petrecere distractivă pentru cei mici chiar în curtea din spate sau într-un spațiu privat. Le putem oferi celor mici șansa să se distreze și sa facă mișcare cu un echipament de petrecere precum un spațiu de joacă gonflabil, o trambulină elastică sau o piscină cu bile. Hohotele de râs și buna dispoziție a copiilor vor fi garantate! Iar, dacă ne alăturăm și noi distracției, cei mici sigur vor avea o zi pe cinste, iar legătura cu ei va fi și mai puternică. Până la urmă, nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca măcăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi.

Dacă aveți copii plin de energie, care iubesc muzica și dansul, organizați-le un dance party la care să participe și prietenii loc. O altă idee distractivă, care duce toată familia în mijlocul naturii de 1 iunie este un picnic în natură. Luați cu voi jocuri amuzante, cărți de joc sau zmeie. Orice evenimente sau activități de 1 iunie ați alege, e bine să ținem de cont de preferințele celor mici, pentru că, la urma urmei, ziua copilului este despre ei.
Oferă un cadou „smart” copilului tău!

Așadar, 1 iunie este un bun prilej pentru a petrece timp de calitate alături de cei mici. Dar, copiii știu că e ziua lor și, indiferent de vârstă, se așteaptă să fie în centrul atenției și, dacă se poate, să primească și cadouri.

Și pentru că este o zi specială, Kidsopia are cadouri pentru cei mici!

Deblocăm un nivel, la alegere, din orice joc sau aplicație educativă, dacă ne acorzi steluțe și ne scrii un comentariu în Google Play sau App Store, pentru a face cunoscută opinia ta și altor părinți. Apoi, ne trimiți un e-mail la: contact@kidsopia.ro cu numele aplicației pe care ai evaluat-o și numele nivelului pe care vrei să-l deblochezi.

Kidsopia este o platformă specializată în crearea de produse digitale educaționale pentru copii, iar scopul acesteia este de a-i ajuta pe cei mici să învețe în fiecare zi lucruri noi din domenii diverse, într-o manieră relaxantă, jucăușă și inteligentă. Aplicațiile sunt create pornind de la studiul UNICEF: „Repere Fundamentale pentru Învățarea Timpurie a Copilului de la Naștere până la 7 ani” (RFIDT).

Mai multe jocuri care îi ajută pe cei mici în ceea ce privește, dezvoltarea psihică, dezvoltarea socio-emoțională, dezvoltarea literară, dezvoltarea cognitivă, abordări de învățare, comunicarea sau dezvoltarea literară puteți descărca din AppStore și Google Play.

Sursă foto: pxhere.com