Un brad neobișnuit pentru acest Crăciun

Cerc Triunghi Pătrat

Culori cu Fleoșc

Bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice. În tradiţia românească, obiceiul împodobirii pomilor există încă de pe vremea strămoşilor daci. Cele mai importante evenimente din viața unei persoane erau marcate şi de împodobirea unui brad. În România, primul brad de Crăciun ar fi fost împodobit de bona de origine germană a copiilor unui boier din Bucureşti. Acest obicei le-ar fi plăcut atât de mult musafiriilor, încât din anul următor şi în casele lor a fost împodobit un brad de Crăciun. Asta se întâmpla pe la jumătatea secolului al XIX-lea.

În zilele noastre există o multitudine de variante de decorare a bradului. Îl împodobim cu globuri, beteală, panglici și instalații electrice cu beculețe divers colorate. Dar, ce-ar fi ca anul acesta să fim ceva mai creativi?

Vă propunem o variantă de brad neobișnuit și ornamente jucăușe care sunt pe placul micuților. Mai mult, nu reprezintă un pericol pentru ei și vă scapă de grija globurilor sparte. Așadar, bradul și ornamentele vor fi realizate din fetru, un material care are la bază lâna. Este o activitate educativă pentru copii și poate avea loc în ajunul Crăciunului. Acest demers presupune confecționarea împreună cu cei mici a bradului și a ornamentelor și are rolul de a dezvolta creativitatea și capacitatea de concentrare a prichindeilor. Timpul petrecut împreună vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine micuțul, care se va bucura de atenția oferită.

Pentru această activitate vă sunt necesare mai multe coli de fetru de diverse culori și mărimi, o foarfecă, lipici sau velcro (arici), cretă sau creion și multă imaginație. Primul pas este alegerea dimensiunii și a formei bradului, care să fie pe placul micuțului. Forma va fi desenată pe coala de fetru, care apoi va fi decupată. Pentru a fi siguri că bradul va ieși simetric, îndoiți coala de fetru la jumătate și decupați simultan ambele margini. La fel puteți proceda și în cazul ornamentelor. Acestea pot fi realizate din fetru, hârtie sau carton de culori și forme diferite. Pentru împodobirea bradului cu decorațiunile create, puteți folosi lipici sau, pentru a fi reamplasate ulterior, puteți lipi o banda velcro (arici) pe spatele fiecărui ornament.

Bradul astfel ornat, poate fi lipit pe o bucată de carton sau placaj, lipit de perete sau agățat într-un cui. În dimineața de Crăciun, cadourile pot fi așezate la baza neobișnuitului brad creat împreună cu prichindeii noștri.

Această activitate creativă îi va ajuta pe copii să învețe diverse forme geometrice și culori. Încă o metodă de învățare prin joacă pentru copiii o reprezintă aplicațiile educaționale Kidsopia. Jocurile educative: „Cerc Triunghi Pătrat” și „Culori cu Fleoșc” îi ajută pe copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani să învețe forme și culori. Mai multe jocuri care îi ajută pe cei mici în ceea ce privește, dezvoltarea psihică, dezvoltarea socio-emoţională, dezvoltarea literară, dezvoltarea cognitivă, abordări de învăţare, comunicarea sau dezvoltarea literară puteți descărca din AppStore și Google Play.

Sursă foto: pinterest.com