Ce luăm cu noi în vacanță?

Când pleci în vacanță cu cel mic, e important să ai unele planuri făcute din timp: ce pui în bagaj astfel încât să fiți pregătiți pentru orice, unde și ce veți mânca și pe unde vă veți plimba. Cel mai important este însă să vă distrați împreună, să îi oferi atenția și dragostea ta; de aceea am pregătit aici câteva dintre lucrurile necesare pentru un concediu reușit.

 

Bagajul vostru

Asigură-te că pleci de acasă cu un bagaj structurat, care să conțină tot ce e esențial pentru a asigura confortul tău și al celui mic. Ia cu tine doar acele lucruri care sunt necesare și pe care știi că le vei folosi sau că vei avea nevoie de ele.

 

Hainele

Verifică cum va fi vremea în zilele de vacanțe: care vor fi temperaturile medii, dacă va ploua sau va ninge. Alege hainele potrivite: destul de călduroase astfel încât cel mic să se simtă confortabil, dar și lejere, astfel încât să se poate mișca în voie, să alerge și să exploreze pe parcursul vacanței.

De asemenea, este indicat să ai la îndemână un schimb de haine. Pentru copilul tău, zilele de vacanță sunt perfecte pentru a învăța să fie mai independent, să descopere mai mult dintr-un mediu cu care nu este familiarizat deoarece are acum toată atenția și răbdarea ta. Uneori descoperirile pot fi puțin neîndemânatice: de exemplu, să calce într-o baltă imensă sau să verse apa pe el. De aceea, o pereche de șosete și o bluză aflate la îndemână îl vor ajuta să se joace în continuarea, uscat, curat și sănătos.

 

Șervețele și plasturi

Tot la îndemână e de preferat să aveți șervețele, umede și uscate, pentru diferite situații: mânuțe murdare, strănuturi, o alternativă pentru spălatul mâinilor înainte de o gustare.

Atunci când sunteți plecați în vacanță, cel mic va alerga și să va juca la fel de mult ca acasă, va explora lumea înconjurătoare sub atenta supraveghere a adulților și departe de orice pericol. Uneori, în joacă, cei mici cad, se împiedică sau se zgârie. De aceea, cel mai bine este să ai la îndemână plasturii, unguentele antibacteriene și soluțiile care alungă durerea de obicei și acasă, când copil tău se accidentează. Dacă este doar o zgârietură, lacrimile și durerea vor fi uitate curând și vă veți reîntoarce la distracția și relaxarea de vacanță. Dar dacă ești de părere că este o lovitură serioasă, cere ajutor specializat, sună pediatrul sau la o linie telefonică de urgență pediatrică.

 

Mâncarea

În funcție de destinația aleasă pentru vacanță, ce alternative ai pentru mâncare, în ce constă meniul și dacă se află prin apropiere magazine cu fructe și legume proaspete.

Păstrează la îndemână, pe parcursul călătoriei, gustări sănătoase (de exemplu, fructe proaspete). Oferă-i celui mic alimente noi doar dacă par proaspete, sănătoase și dacă au fost depozitate și păstrate în mediile potrivite pentru a le păstra calitățile. Ai grijă să se hidrateze și menține-i, pe cât posibil, alimentația obișnuită. Stomacul unui copil este mai sensibil decât cel al unui adult, iar cele mai obișnuite boli sau neplăceri în vacanțe sunt legate de alimentație.  

 

Activitățile zilnice

Evită să introduci prea multe activități noi în aceste zile. Respectă-i programul de somn de acasă și ține cont de alegerile pe care le face: nici ție, ca adult, nu ți-ar plăcea să fii în vacanță și să te simți neodihnit sau obligat să faci activități care nu te bucură. Copilul tău vrea să se simtă confortabil și relaxat, să se bucure de zilele de vacanța alături de tine după propriul său ritm. Este important ca în timpul acesta liber să fiți conectați, să înveți despre copilul tău și să îi oferi atenția ta, mai ales că în vacanță te relaxezi și tu, fără alți factori care în zilele obișnuite îți limitează timpul pentru tine și copilul tău. 

 

Cum alungi plictiseala de pe drum

Drumul până la destinația de vacanță poate fi plictisitor. Pregătește câteva activități care să îl distreze pe cel mic. În afară de jucăria preferată, ia în bagajul copilului o carte pentru colorat și creioane, o carte de povești, piese de construit sau de puzzle sau orice alte jucării/jocuri pot fi ușor transportate, ocupă puțin spațiu și nu se împrăștie sau pierd pe jos sau banchetă.

Jocurile enunțate mai sus le găsești mai compact și mai ușor de transportat în aplicațiile Kidsopia. Dacă cel mic are chef să facă un puzzle, încercați planșele din „Puzzle cu rățușcă”, în loc să aveți grija creioanelor care se pierd mereu, cel mic are găsește toate culorile necesare și imaginile de colorat în „Desenează cu Mowgli”, iar „Povești pentru copii” este o întreagă biblioteca, cu mult mai multe povești de citit și ascultat, ilustrate și cu jocuri interactive decât se află într-o singură cărticică. Tot ce ai nevoie este un telefon sau o tabletă. 

Mult mai multe aplicații Kidsopia vă așteaptă pentru a petrece timpul într-un mod educativ. Veți ajunge la destinația de vacanță calmi și relaxați, iar copilul tău va învăța fără să-și dea seama, jucându-se, să compare sau să ordoneze numerele, va desena și va asculta povești, în funcție de aplicațiile educative pe care tu alegi să le descarci gratuit înainte să plecați la drum.

Cu câteva mici pregătiri anterioare și tu și copilul tău veți avea parte de o vacanță relaxantă și veți petrece timp de calitate împreună.

Desenează cu Mowgli

Povești pentru copii

Puzzle cu rățușca