Copiii spun propriile povești

Cititul este un obicei benefic pentru copilul tău. Dacă aici găsești câteva sfaturi despre cum să-l convingi pe cel mic că o carte merită citită, astăzi ne-am gândit la câteva metode amuzante pentru a încuraja poveștile.

 

Povești cu personaje reale

Inventați împreună povești. Cele mai simple și obișnuite obiecte din casa ta pot deveni personaje de poveste. Sunteți în bucătărie și pregătiți masa? Transformați lingurile și furculițele în personaje de poveste. De exemplu, în piticii Albei-ca-Zăpada, astfel:

De când Albă-ca-Zăpada și-a găsit prințul și s-a mutat la castel, cei șapte și-au deschis un han în pădure unde servesc mâncărurile lor preferate. Din fericire pentru ei, Mutulică a învățat să gătească de la Albă-ca-Zăpada și e bucătar șef. Toată lumea din regat se oprește aici în drumul lor prin Pădurea Fermecată. Trebuie doar să aibă grijă: Hapciu, într-o zi, s-a hotărât că el nu va mai servi la mese și s-a apucat să-și pregătească propriul meniu. Mutulică nu a aflat la timp, Hapciu a folosit prea mult piper și povestea continuă până când masa e așezată și puteți mânca!

 

Cămila din zăpadă

Inventați împreună situații imposibile pentru un animal, o meserie sau un personaj îndrăgit de copilul tău. Sau desenați pe cartonașe sau foi de hârtie câte un personaj: o oiță care paște pe o stea, un purceluș care s-a urcat pe casa unui cioban și nu știe să se mai dea jos, un astronaut pe o corabie, o cămilă blocată într-un glob de cristal în care ninge. Cum a ajuns o cămilă într-un glob și cum va ieși de acolo? Cum vorbește ea și cu cine?  În felul acesta cel mic își dezvoltă creativitatea într-un mod amuzant. Se pune în pielea personajului, își formează compasiunea și empatia, învață că întotdeauna există o soluție pentru problemele sale și își dezvoltă capacitățile decizionale.

Aceste mici joculețe îl atrag pe copil spre povești, îi îmbunătățesc imaginația și spiritul creativ. Îl fac să iubească poveștile pentru că învață să spună propriile sale povești.

 

Oaia de pe cer

Dacă nu e timp pentru diverse idei, dacă nu ai materiale de desenat la îndemână sau dacă o idee întârzie să apară, Kidsopia sare în ajutor. Mai precis, sare Cu capul în noriLa fel ca în jocurile prezentate mai sus, copilul tău ascultă și descoperă lucruri despre personaje în cadru poveștii. 

Într-o poveste interactivă și nouă, un eveniment inedit, ceva ce se întâmplă doar la o mie de ani, îi pune pe țăranii unui mic sat într-o situație neprevăzută. Copilul tău întâlnește o lume magică, învață să citească, este încurajat să se implice în parcusul poveștii. Mai mult, aplicația este un suport bun pentru a fi repovestiă de cel mic din rolul personajului preferat. Își îmbogățește imaginația și își dezvoltă emoțiile, învățând pe parcurs despre respectul pentru alegerile și deciziile celor din jur. Se apropie de povești, de lectură, își mărește aria vocabularului și se distrează cu personajele din aplicație. 

 

Descarcă povestea și bucurați-vă de aventură!