Cum poți avea o călătorie liniștită alături de cei mici

O călătorie mai lungă cu mașina pe care o faceți împreună cu cei mici poate fi o adevărată provocare.

Pe lângă pregătirea bagajelor și aprovizionarea cu gustări care să-i țină sătui, psihologii spun că e bine să găsiți activități care să îi țină ocupați pe cei mici.

Astfel, călătoriile lungi vor fi mai ușor de suportat. Și, cu puțin noroc, scăpați și de întrebările persistente: „Mami, tati, când ajungem?” sau „Mai avem mult?”.

Desigur, primul imbold e acela de a vă cere telefonul sau tableta să se joace. Este o soluție, însă mulți părinți nu știu că jocurile sau aplicațiile din telefonul lor nu sunt tocmai potrivite pentru cei mici. Ce e de făcut? Puteți căuta pe internet unele potrivite vârstei copilului vostru sau puteți să instalați pe telefon sau tabletă aplicații și jocuri educative pentru copii de la Kidsopia. Acestea au interfața în limba română și sunt create special pentru cei mici. Jocurile pentru copii și aplicațiile educative au rolul de a-i ajuta pe cei mici să învețe lucruri și concepte noi din domenii diferite. Copiii pot învăța mai ușor prin joacă: literele alfabetului, cifre și numere, forme geometrice, culori sau chiar tipuri de alimente.
Plimbă Ursul” este unul dintre cele mai distractive jocuri pentru copii, potrivit pentru drumurile lungi petrecute în mașină. Este un joc anti-plictiseală cu ajutorul căruia copiii învață reguli de circulație și măsuri pentru siguranța rutieră, totul în limba română. Utilizat într-o mașină aflată în mers, jocul va fi direct influențat de viteza reală a mașinii, prin GPS.

Când viteza legală este depășită, copilul este anunțat în timp real de către personajul principal din joc și este rugat să-l atenționeze pe șofer pentru a încetini. Dacă șoferul nu reduce viteza în timp util, copilul pierde puncte în joc, sau jocul chiar se termină.

Jocul poate fi instalat pe dispozitive cu Android, făcând click aici, iar pentru dispozitive cu iOS, făcând click aici. Astfel, cei mici pot influența comportamentul părinților la volan, devenind veritabili copiloți la drum lung. Dar, cel mai important, învață că viteza excesivă nu aduce nimic bun.

Jocurile pentru copii și aplicațiile educative de la Kidsopia sunt create special pentru ca cei mici să înveţe într-o manieră relaxată, jucăuşă şi inteligentă concepte fundamentale pentru dezvoltarea lor. Astfel, copiii vor descoperi căi amuzante și intuitive pentru a învăţa cifrele, număratul şi literele, desenatul şi coloratul, mărimi, forme şi imagini, diferenţe şi asemănări, animale şi multe altele. Mai mult, pe lângă aplicații educative, cei mici pot asculta povești și cântece, special compuse pentru ei.

Jocurile pentru copii și aplicațiile Kidsopia sunt gândite pentru amuzamentul și educarea copiilor și îi ajută pe părinți să găsească mai ușor explicații pentru întrebările celor mici.

Aplicațiile educative și jocurile pentru copii de la Kidsopia sunt create pornind de la studiul UNICEF: „Repere Fundamentale pentru Învățarea Timpurie a Copilului de la Naștere până la 7 ani” (RFIDT). Acestea pot fi instalate pe orice telefon sau tabletă, pe Android sau iOS. Așadar, copiii pot folosi telefonul sau tableta, dacă au instalate jocuri și aplicații specifice vârstei lor, care îi ajută să învețe lucruri noi. Așa, călătoriile lungi pot fi liniștite pentru părinți și educative pentru cei mici.

Pe lângă jocurile virtuale, dacă aveți puțină imaginație, puteți inventa și jocuri prin care să interacționați cu cei mici, cât timp sunteți pe drum. Iată câteva idei:

De unde vine?

Pentru acest joc, se pornește un cronometru pentru 1 minut, iar fiecare jucător trebuie să noteze cât mai multe indicative de judeţe de pe plăcuţele de înmatriculare ale celorlalte maşini din trafic: B, BZ, CT, GR, CJ, etc. Câştigă jucătorul care la finalul minutului a notat pe hârtie cele mai multe indicative.

Harta interactivă

Puteți printa hărți cu zonele prin care veți trece, iar cu ajutorul unui marker cei mici pot nota pe hartă localitățile prin care treceți. Apoi, le puteți cere să unească punctele, pentru a obține traseul. Puteți să vă întreceți cu cei mici și să vedeți cine găsește cele mai multe localități. Dacă vă deplasați prin Bulgaria sau Grecia, acest joc poate fi o adevărată aventură, dar vor învăța că există și alte tipuri de alfabet. Acest joc poate fi și pentru părinți o provocare.

Labirinturi

Găsiți tot felul de labirinturi de diferite grade de complexitate pe internet, le printați și le explicați celor mici ce trebuie să facă. Puteți să vă întreceți cu ei sau, dacă sunt mai mulți copii, se pot întrece între ei, iar câștigător va fi cel care termină primul un labirint. Pentru o perioadă de timp, această activitate îi va ține preocupați.

Jocul norilor

Dacă vremea este frumoasă, le puteți cere celor mici să găsească nori cu forme deosebite și să spună cu ce seamănă. Astfel, veți descoperi cât de bogată poate fi imaginația copiilor, dar și a voastră.

Orice joc sau activitate ați alege pentru cei mici, e bine să aveți în gând faptul că nu doar îi țineți ocupați, ci petreceți timp împreună. Potrivit psihologilor, interacționând și petrecând timp împreună, reușim să ne înțelegem mai bine cu micuții, îi ajutăm să se dezvolte și să își creeze amintiri pentru restul vieții.

Sursă foto: pxhere.com